Dilbilimciler tarafından: “Bir toplumu oluşturan kişilerin duygu ve düşüncelerini, o toplumda geçerli olan ses ve anlam bakımından ortak öge ve kuralları kullanarak başkalarına aktarmasına yarayan…
Bir Söz Sanatı Olarak Hüsnütabir
Günlük hayatta, altında başka anlamlar ya da ifadeler barındıran ancak daha kibar, üstü örtülü söylenmiş, yazılmış kelime ve ifadelerle karşılaşırız. Tüm bu sözcükler ve aklımıza gelen diğerleri güzel adlandırma, örtmece sözler, edebikelam ve hüsnütabir olarak adlandırılır.
Önce Türkçe: İmla Kuralları Unutulmasın.
“Bir çevirmen önce ana dilini bilmeli.” Senem Kobya Oldukça parlak bir tarihi olan Türkçe’nin geleceğinin yavaşça kararacağını düşünmek oldukça üzücü. Geleceğimize gerek konuşarak gerek yazarak…
26 Eylül Dil Bayramımız Kutlu Olsun
Elif Berkan’ın usta kaleminden Türk Dil Bayramı Hakkında… Dil Bayramı nedir? Birinci Türk Dil Kurultayı’nın toplandığı gün olan 26 Eylül, kurultayda alınan kararla Dil Bayramı…
Güzel Türkçe kullanımı önemlidir.
Neden mi? Başınıza bunlar gelebilir.. Başta çevirmen arkadaşlarımıza olmak üzere (kusura bakmayın ama onların hiç kaçarı yok); eşe dosta, tanıdıklara yazım konusunda takıldığım olmuştur. “TRT…